Menu

Λίλιουμ

Τα λίλιουμ ανήκουν στην κατηγορία των ποώδων, ανθοφόρων φυτών που αναπτύσσονται από βολβούς και, στην πλειοψηφία τους, διαθέτουν μεγάλα, προεξέχοντα λουλούδια. Πρόκειται για ψηλά, πολυετή φυτά το ύψος των οποίων κυμαίνεται, συνήθως, από 60- 180 εκατοστά. Τα άνθη τους είναι μεγάλα και εντυπωσιακά, συχνά αρωματικά, ενώ απαντώνται σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων: λευκά, κίτρινα, πορτοκαλί, ροζ, κόκκινα, μοβ, με κάποια από αυτά να ξεχωρίζουν και για τα διάφορα “prints” από κηλίδες ή ρίγες τα οποία σπάνε την μονοχρωμία στα πέταλα των ανθών τους.

Τα λίλιουμ συγκαταλέγονται στα πιο εντυπωσιακά λουλούδια της αγοράς, με το χρώμα, το σχήμα και το ιδιαίτερο άρωμά τους να τα κάνουν ιδιαιτέρως ξεχωριστά και μοναδικά. Με μεγάλη διάρκεια ζωής και αφού κοπούν, αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για να μετατρέψετε τον χώρο σας με μία μόνο πινελιά.

Η Planet Flower εξειδικεύεται στην καλλιέργεια και παραγωγή των λίλιουμ περισσότερα από 40 χρόνια, γι αυτό και θεωρείται expert στο χώρο, τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά. Στις εγκαταστάσεις μας παράγουμε τέσσερις διαφορετικούς τύπους λίλιουμ, από τους οποίους ο καθένας έχει και κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Στην Planet Flower, λοιπόν, θα βρείτε λίλιουμ Asiatic, Longiflorum, LA Hybrids και Oriental.

Asiatic

Ο πιο απλός και διαδομένος τύπος του γένους των λίλιουμ είναι ο Asiatic (ασιατικό λίλιουμ), ο οποίος μάλιστα αναπτύσσεται και ευκολότερα από όλους τους υπόλοιπους. Συναντάται σε μία ευρεία γκάμα λαμπερών χρωμάτων -από τα πιο ανοιχτά παστέλ όπως το λευκό και το ροζ, τα έντονα κίτρινα, πορτοκαλί και μοβ μέχρι το φλογερό κόκκινο- ενώ το λουλούδι του ανοίγει διάπλατα τα πέταλά του κυρτά προς τα κάτω, κάνοντάς το, έτσι, εντυπωσιακό και θελκτικό.

Longiflorum

Το Longiflorum, γνωστό και ως Easter lily, κατάγεται από την Ταϊβάν και τη νότια Ιαπωνία, όπου φύεται σε ανοιχτά δάση και λιβάδια. Οφείλει την ονομασία του στο γεγονός ότι στη διεθνή αγορά αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια κατά την περίοδο του Πάσχα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος λίλιουμ, με διάπλατα, εκπληκτικά άνθη στο σχήμα το χωνιού και μακριά, οβάλ φύλλα. Συναντάται μόνο στο αγνό, λευκό χρώμα ενώ χαρακτηρίζεται και για το διακριτικό, γλυκό του άρωμα.

LA Hybrids

Ο πιο “νέος” τύπος λίλιουμ, καθώς εμφανίστηκε στη διεθνή αγορά λουλουδιών στη δεκαετία του ’90. Τα LA Hybrids, λοιπόν, αποτελούν μια πιο εξελιγμένη μορφή των Asiatic λίλιουμ, καθώς προέκυψαν μετά από το “πάντρεμά” τους με τον τύπο των Longiflorum. Διατηρώντας χαρακτηριστικά και των δύο τύπων, έχουν πάρει το κωνοειδές σχήμα του λουλουδιού τους, που συνεπάγεται και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο βάζο, από τα Longiflorum λίλιουμ, ενώ η πληθώρα των χρωμάτων και το διακριτικό τους άρωμα οφείλεται στα Asiatic λίλιουμ.

Oriental

Το Oriental είναι ο δημοφιλέστερος και πιο εντυπωσιακός τύπος λίλιουμ σε όλη τη διεθνή αγορά λουλουδιών. Με καταπληκτικό σχήμα και μεγάλα, εξωτικά, θα έλεγε κανείς, άνθη, υπέροχα και ποικίλα χρώματα και μεθυστικό άρωμα, αποτελεί το πιο εξελιγμένο και εμπορεύσιμο λίλιουμ.
Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους τύπους λίλιουμ είναι το γεγονός ότι το Oriental κερδίζει τα βλέμματα και τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή. Με σημαντικό ατού την σαγηνευτική του εικόνα και το βαρύ και συγχρόνως γλυκό του άρωμα, προσελκύει οποιονδήποτε το μυρίσει κάνοντάς τον να μην μπορεί να του αντισταθεί.
Το Oriental διακρίνεται, επίσης, για τα ποικίλα χρώματα στα οποία διατίθεται όπως το γαλήνιο ροζ, το κλασικό λευκό, το κόκκινο του πάθους, το έντονο πορτοκαλί και το εντυπωσιακό μοβ, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που συναντάται και με “prints” όπως κηλίδες ή ρίγες, τα οποία του αποδίδουν ακόμη πιο σαγηνευτικό και εξωτικό χαρακτήρα.